Koffiehuis

Over het koffiehuis

Een uniek koffiehuis in Nijmegen-Oost met goede koffie, snel internet maar vooral een basis voor gezelligheid. Ons koffiehuis Tumbao is  een onafhankelijke en vrijzinnige plek waar je kunt samenkomen, inspireren en/of geïnspireerd worden. Het is toegankelijk voor iedereen om een praatje te maken, koffie te drinken of voor een betaalbare lunch.
 

Een uniek koffiehuis met een prachtig concept achter de schermen. Ons koffiehuis is opgestart om activering te faciliteren voor jong volwassenen die vastlopen in de maatschappij of in hun leven. De winst die het koffiehuis maakt, wordt volledig ingezet voor projecten in Nijmegen en in het buitenland. Dit maakt ons wellicht uniek in Nederland maar zeker in Nijmegen. We richten ons qua buitenlandse projecten vooral op Indonesië, Nicaragua en Portugal. Om ook daar voor kansarme jongeren te faciliteren in een toekomst.

Koffiehuis Tumbao is dus naast een koffiehuis ook een plek om activerende werkplekken aan te kunnen bieden. We richten ons hierbij op jong volwassenen die niet binnen de reguliere activerende werkplekken passen. We bieden maatwerktrajecten aan van maximaal een jaar waarbij we laagdrempelig insteken en stapsgewijs opbouwen. Denk bijvoorbeeld aan het starten met wekelijks een kop koffie drinken, daarna leren om 1 kop koffie per dag te zetten en dan opbouwen naar wie weet wel 5 dagen mee draaien in het koffiehuis. Wij denken in mogelijkheden en kansen en geloven dat elk traject passend te maken is als je creatief denkt.

Om dit maatwerk te kunnen bieden, werken we veel vanuit individuele begeleiding. Dit bouwen we op naar groepjes van minimaal 4 jong volwassenen per keer. Hierdoor waarborgen we veel persoonlijke aandacht, nabijheid en gespecialiseerde begeleiding.
Naast maatwerktrajecten wordt koffiehuis Tumbao ingezet als middel om aan doelen te werken voor iedereen die individuele begeleiding krijgt binnen Tumbao.

 

Koken met Inge

Wil je ook een middagje ontspannen koken en bakken met een kok van Blixem? Dat kan bij ons! Zes woensdagmiddagen staat onze enige echte Inge voor je klaar. Als je niet alle dagen kunt geen probleem, welkom op de dagen dat jij kan! Vanaf 8 jaar. Woensdagmiddag van 14:30-16:30. (6 middagen, eigen bijdrage 3,50 per keer)

Al van start cursus: 5 okt t/m 9 nov

Eerst volgende cursus: 15 jan t/m 22 maart

Schrijf je in via Info@stichtingtumbao.nl

 

 

 

 

Onze staf

    

                         Jula                                         Tanja